Ewoning Streefkerk

Streefkerk

Deze fraaie L vormige woning aan het water is eigenlijk een groot vrijstaand appartement op de begane grond. We hebben gekozen voor twee lessenaarsdaken die tegen elkaar aan lopen. Daar door ontstaat een mooi gevelbeeld. Een platte woning van 1 laag zal anders wel saai worden. Het voorste gedeelte aan de weg is een atelier, aan de waterkant is de woning bedacht. Op de verdieping is gedeeltelijk nog een bergzolder. De details zijn echter zeer modern uitgevoerd, met de laatste technieken op het gebied van duurzaam bouwen. De woning is geheel energieneutraal met een groot dakvlak vol pv panelen op het zuiden. De woning is gasloos gebouwd, alles elektrisch. De gevel is grijswit stucwerk met houten geveldelen in donker beits.
De woning is open naar het water toe, waar ook het fraaie uitzicht is. Aan de wegkant is er een bijzonder entreegedeelte om de ingang te markeren.

PROJECT DETAILS

Client: particulier
Project oppervlakte: ca. 219 m²
Inhoud: ca. 867 m³
Informatie: Ewoning